Villa Gelinder

Villa Gelinder

  • Hustyp1,5-plan
  • StilClassic
  • Yta bottenplan117kvm
  • Yta överplan96kvm
  • Boarea213kvm
  • Byggarea147kvm
  • Antal rum7 rum och kök

Villa Gelinder

Ida-Maria och Simon Gelinder hade i många år beundrat alla de röda hus de passerat längs slingrande bilfärder ute på landsbygden. När skogstomten intill deras hus blev till salu grep de tillfället och uppfyllde sin dröm om ett rött hus i gammaldags stil.

Ida-Maria och Simon kommer båda från Örebro och trivdes i det område de bodde i. När den fina skogstomten intill blev till salu såg de sin chans att få vara med och skapa något från början. Tomten köptes och processen med husbygge startades. De ville ha ett rymligt hus där de med sina fyra barn skulle få gott om utrymme.

När de letade efter någon som skulle bygga huset hittade de XN-villan och fastnade direkt för deras koncept med miljösmarta lågenergihus. Dessutom var XN-villan flexibla och Ida-Maria och Simon kunde få till de detaljer de önskade. Huset fick en gammaldags charm med ett moderns hus alla fördelar.  Tack vare de välisolerade väggarna fick Ida-Maria de djupa fönstren hon alltid hade drömt om. Likaså uppfylldes drömmen om ett rymligt kök med inbyggt skafferi.

För att komma åt den gammaldags känslan målades huset i ljus faluröd färg. Det fick vattbrädor istället för plåt, en hög sockel och på taket lades lertegel. Invändigt valdes tidstypiska detaljer som såpaskurade trägolv, pärlspont, höga golvsocklar, handmålade snickerier och radiatorer i gammaldags stil.

I tider som dessa är Ida-Maria och Simon väldigt tacksamma för att de satsade på ett lågenergihus. Driftkostnaden är låg och dessutom ett bättre alternativ för miljön. Trots att huset är nybyggt får de ofta frågan om det är ett gammalt hus, vilket de ser som en fin komplimang.

 

Vi berättar gärna mer om möjligheterna med XNvillan

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.