Förmånligt bolån med Nordea

Förmånligt bolån för dig
som bygger miljövänligt

Att bygga nytt i en skakig konjunktur kan kännas osäkert men faktum är att det fortfarande är historiskt sett låga räntor. Och genom att bygga hållbart ser du till att sänka dina boendekostnader på lång sikt. Genom vårt samarbete med Nordea kan vi också se till att du får bästa möjliga bolån anpassat just för vårt sätt att bygga hållbart!

Vi samarbetar med Nordea för trygga och hållbara bolån

Vi har sedan många år samarbetat med Nordea och har tillsammans tagit fram
ett förmånligt erbjudande för dig som vill bygga hållbart. Bygger du med XNvillan tillsammans med Nordea räknas uppvärmnings- /driftkostnaden efter XNvillans verkliga värden och inte schabloner, vilket gör att du får förmån av att bygga ett hållbart och energieffektivt hus.

Amorteringsfritt i fem år

Tillsammans med Nordea erbjuder vi våra kunder amorteringsfrihet under de första fem åren.

I Sverige finns sedan 2016 ett amorteringskrav, som reglerar hur mycket du behöver betala av på ditt bolån varje månad. Amorteringskravet säger bland annat att alla bolån tagna efter 2016, ska amorteras med minst 1 procent per år om belåningsgraden överstiger 50 procent. Om du dessutom har en skuldkvot på över 4,5 ska du amortera 1 procent extra.
Men när du bygger ett nytt hus kan du när huset är färdigbyggt kan ansöka om amorteringsfrihet upp till fem år, förutsatt att din belåningsgrad är lägre än 85 procent.

Här kan du läsa mer om amorteringsfrihet.

Här kan du räkna på hur mycket du vill låna.

Visste du att du kan få rabatterad bolåneränta om du bygger miljövänligt? 

Nordea erbjuder ett grönt bolån för energieffektiva boenden. Uppfyller du kraven får du 0,10 procentenheters rabatt på ditt bolån.

Nordea i Jönköping har tillsammans med XNvillan tagit fram ett erbjudande som ska underlätta under hela byggprocessen. Skicka ett mail till en av Nordeas rådgivare så kommer de kontakta dig för att berätta mer. Maila till: jonkopingcityprivat@nordea.com

Hur vet jag att jag få ett grönt bolån?

Gröna bolån är tillgängligt för dig som har, eller ska, belåna en bostad som är miljövänlig och energieffektiv. För att kunna ansöka om gröna lån behöver din bostad, villa, fritidshus eller bostadsrätt uppfylla minst ett av följande krav:

  • Energiklass A- eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014.
  • Svanenmärkning.
  • Miljöbyggnad guld- eller silvercertifiering enligt Sweden Green Building Council.

Om du följer XNvillans koncept har du ett hus som uppfyller Energiklass A eller B enligt Boverkets kriterier och kan därmed ansöka om Grönt Bolån! Du har också möjlighet att certifiera ditt hus hos Miljöbyggnad.

Gå in på Nordeas webbplats för att läsa mer.

Våra nybyggare

Möt några av våra kunder som tog steget att bygga nytt och hållbart.