Villa Gelinder

Villa Gelinder

Ida-Maria och Simon Gelinder hade i många år beundrat alla de röda hus de passerat längs slingrande bilfärder ute på landsbygden. När skogstomten intill deras hus blev till salu grep de tillfället och uppfyllde sin dröm om ett rött hus i gammaldags stil.

Ida-Maria och Simon kommer båda från Örebro och trivdes i det område de bodde i. När den fina skogstomten intill blev till salu såg de sin chans att få vara med och skapa något från början. Tomten köptes och processen med husbygge startades. De ville ha ett rymligt hus där de med sina fyra barn skulle få gott om utrymme.

När de letade efter någon som skulle bygga huset hittade de XNvillan och fastnade direkt för deras koncept med miljösmarta lågenergihus. Dessutom var XNvillan flexibla och Ida-Maria och Simon kunde få till de detaljer de önskade. Huset fick en gammaldags charm med ett moderns hus alla fördelar.  Tack vare de välisolerade väggarna fick Ida-Maria de djupa fönstren hon alltid hade drömt om. Likaså uppfylldes drömmen om ett rymligt kök med inbyggt skafferi.

För att komma åt den gammaldags känslan målades huset i ljus faluröd färg. Det fick vattbrädor istället för plåt, en hög sockel och på taket lades lertegel. Invändigt valdes tidstypiska detaljer som såpaskurade trägolv, pärlspont, höga golvsocklar, handmålade snickerier och radiatorer i gammaldags stil.

I tider som dessa är Ida-Maria och Simon väldigt tacksamma för att de satsade på ett lågenergihus. Driftkostnaden är låg och dessutom ett bättre alternativ för miljön. Trots att huset är nybyggt får de ofta frågan om det är ett gammalt hus, vilket de ser som en fin komplimang.

 

Husfakta

  • Typ 15-plan
  • Boarea 213 m²
  • Stil Classic
  • Byggarea 147 m²
  • Antal rum 7 rum och kök

Inspireras av det här husets egna utseende och inredning. Val av kök, badrumsinredning, tak, foder. Det är detaljerna som gör ditt XNvillan-hus unikt!

Liknande hus

Vill du se fler hus som påminner om det här? Nedan ser du exempel på liknande hus, alla med sin egen personliga utformning efter kundens önskemål.

Att bygga ett XNvillan

Från idé till inflyttning

Boka ett möte

Prata husdrömmar med oss

Vår inspirationskatalog

Vår inspirationskatalog

Inspireras av våra tidigare projekt! Kanske finner du inspiration i val av hustyp, miljösmarta funktioner eller inredning som skulle passa just ditt drömboende?

Läs mer