Villa Strömbäck
Villa Strömbäck
Villa Strömbäck

Villa Strömbäck

"Vi hade en idé – XNvillan förverkligade den". När Hélène och Johan Strömbäck bestämt sig för att verkställa husbygget de planerat i flera år var det många hustillverkare som hörde av sig. Men få av dem kunde leva upp till deras önskemål och förväntningar. Till slut fanns det bara en kvar…

Familjen, som också består av döttrarna Anna, elva år, och Ester, åtta år, trivdes bra i villaområdet i Saltsjö-Boo, dit de flyttade till ett befintligt hus för tio år sedan.
– Fast drömmen har alltid varit att bygga vårt eget hus och när en tomt blev till salu 200 meter från där vi bodde tidigare slog vi till. Då kunde vi bo kvar i samma område, berättar Johan Strömbäck.
Så fort fastighetsköpet registrerats hörde flera husfirmor av sig och ville bygga deras drömhus. Paret gav dem underlag på hur familjen ville ha det, men blev besvikna.
– Det kändes som att de flesta bara presenterade hastverk och inte ens hade brytt sig om att läsa detaljplanen för området, än mindre vår behovsspecifikation. Dessutom var det svårt att jämföra förslagen, där det kunde skilja upp till en miljon i pris.

Värdesatte XNvillans eko-tänk
I stället blev det paret själva, med stöd från en arkitekt, som ritade ett tvåplanshus i sutteräng. Huset är byggt i vinkel med två förskjutna pulpettak. Efter beviljat bygglov gick de ut och bad olika husleverantörer räkna på vad huset skulle kosta att uppföra. De flesta föll bort ganska snabbt, till slut återstod bara två, varav XNvillan var den ena.
– Den andre slutkandidaten har sitt säljkontor i vårt område, men det var lättare att få till ett möte med Patrik på XNvillan, som har sitt kontor i Vetlanda. Det avgjorde mycket, samt att de var väldigt flexibla och lyhörda för hur vi ville ha det. Vi värdesatte också XNvillans eko-tänk med miljövänliga material och låg energiförbrukning, något vi i efterhand fått bekräftat.

Speciell läxhörna
Paret Strömbäck har verkligen tänkt till kring sitt husbygge. Varenda en av husets 270 kvadratmeter är inplanerad efter familjens behov.
– Nedervåningen är barnens våning med deras sovrum, teknikrum med mera. Där har vi också ett stort gemensamt badrum, vilket kan behövas med tre tjejer i familjen. Badrummet har avskilt wc, dubbla duschar, bastu och en gymhörna med skeppsgolv. Ovanvåningen är vuxenavdelningen med bland annat Master Bedroom och dörr direkt in till badrummet.
Köket och vardagsrummet har – som Johan kallar det – öppen planlösning till viss gräns. Planlösningen innebär till exempel att familjen slipper se diskbänken när de slår sig ned i vardagsrumssoffan för att koppla av. I stället ser man den öppna spisen som har glas på tre sidor.
– Vi har i köket också gjort en speciell läxhörna med bänkskiva för att barnen ska kunna göra läxan medan vi lagar maten, utan att de är i vägen. Vi valde också en köksö med barhäng, bra att ha när vi har gäster och vill umgås under matlagningen.

Husfakta

  • Typ Sluttningshus
  • Boarea 276 m²
  • Stil Modern
  • Byggarea 168 m²
  • Antal rum 10 rum och kök

Inspireras av det här husets egna utseende och inredning. Val av kök, badrumsinredning, tak, foder. Det är detaljerna som gör ditt XNvillan-hus unikt!

Liknande hus

Vill du se fler hus som påminner om det här? Nedan ser du exempel på liknande hus, alla med sin egen personliga utformning efter kundens önskemål.

Att bygga ett XNvillan

Från idé till inflyttning

Boka ett möte

Prata husdrömmar med oss

Vår inspirationskatalog

Vår inspirationskatalog

Inspireras av våra tidigare projekt! Kanske finner du inspiration i val av hustyp, miljösmarta funktioner eller inredning som skulle passa just ditt drömboende?

Läs mer