Exklusivt & klimatsmart

Bygg ditt klimatsmarta drömhem

Vi på XNvillan bygger lågenergihus med miljövänliga och sunda klimatskal - utan att ge avkall på design och boendekomfort. Låga driftskostnader, arkitektritat och med naturliga material med hög kvalitet. Låt oss förklara hur du bygger ett lågenergihus och ge några exempel.

Vi bygger med
sunda material

Vi använder nästan uteslutande återvinningsbara naturmaterial
vars framställning förbrukar så lite energi som möjligt. 

Fördelar med vårt miljövänliga sätt att bygga

Cellulosaisolering

Cellulosa är ett miljövänligt och tätt material som isolerar effektivt tack vare de enastående låga inre luftrörelserna (naturlig konvektion) i cellulosan. Det bidrar även till bra isoleringsvärde, värmemotstånd och ljudisolering samt att det brinner inte utan förkolnar och skyddar konstruktionen och dig. 

Cellulosaisolering som är en återvunnen produkt är ett självklart val för oss, då det krävs cirka 8 gånger mer energi att framställa mineralull än cellulosaisolering. Detta bidrar till att våra hus andas, och risken för fukt- och mögelskador är obefintlig då konstruktionen kan torka åt båda håll

Diffusionsöppet

Ett behagligt inomhusklimat uppnås när ett hus ”andas” och fuktigheten ligger relativt jämnt på 50%. Vi har valt bort en diffusionstät konstruktion med plastfolie och mineralullsisolering, och använder istället en diffusionsöppen ångbroms tillsammans med cellulosaisolering. Cellulosa är en naturlig träprodukt som fungerar som en fuktbuffert - ger ifrån sig fukt om den relativa luftfuktigheten är för låg och tar åt sig om den är för hög. Denna process sker helt naturligt eftersom alla naturmaterial eftersträvar jämnvikt.

Miljömärkta hus

Vi strävar alltid mot att våra hus uppfyller de krav och kriterier som de olika certifierings- och miljöbedömningssystemen har, exempelvis Svanen, Basta och Sunda hus. Vi möter även de krav som Miljöbyggnad, som ägs och utvecklas av Sweden Green Building Council, har. Det är en svensk miljöcertifiering som verkar för bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Miljöbyggnad gör noggranna byggnadskontroller där olika mätinstrument säkerställer energianvändning, innemiljö och material för att byggnaden ska vara bra för dig och miljön.

 

Läs mer om vårt koncept på sidan Hållbart Boende

"Vi ville inte bo i en gummistövel, vi ville ha väggar som andas. "

"Vi ville inte bo i en gummistövel, vi ville ha väggar som andas. "

Familjen Wiming byggde en pampig villa på 349kvm och 12 rum år 2010. Drygt 20 år senare har vi besökt dem igen för att hör om deras dröm om ett lågenenergihus.

Läs intervjun här

Familjen Bergman och drömmen om landet

Familjen Bergman och drömmen om landet

Marianne och Peder Bergman har alltid brunnit för gamla hus och byggnadsvård. I Grödinge, fyra mil söder om Stockholm, har de byggt sitt lantliga hus i sen 1800-talsstil, där gammal byggtradition och design har förenats med modern energiteknik.

 

Läs mer

Populära hus

Välkommen in på en titt i några av våra färdiga XNvillor. Kanske finner du inspiration i val av hustyp,
miljösmarta funktioner eller inredning som skulle passa just ditt drömboende?

 

Boka ett möte

Är du intresserad av vad vi kan erbjuda och vill veta mer? Boka ett möte med oss antingen över telefon, videosamtal eller ett personligt möte. Välj det som passar dig!

 

Martin Erixon

Martin Erixon
Försäljning

072-241 36 01
Skicka e-post

 

 

Patrik Nyhlén

Patrik Nyhlén
Försäljning

072-241 36 02
Skicka e-post