Energisparhuset Villa Greta

Vi på XNvillan vill ge människor och företag möjligheten att bygga sin drömhus som tar hänsyn till både människa och natur. Därför har vi tagit fram koncepthuset Villa Greta, ett koncept som inte bara ser till energiförbrukningen i ett hus – vi bygger också på förnyelsebara och ekologiska material för minimalt co2-utsläpp.

Ett framtidens hus
Villa Greta är en villa byggd med sunda och hållbara byggmaterial. Villan har en enkel och kompakt form med en effektiv och öppen planlösning. Ett modernt uttryck med flera stora fönsterpartier. Detta ger en generös känsla samtidigt som det är ekonomiskt och praktiskt. Den centralt placerade trappan skapar närhet mellan våningarna. De omsorgsfullt placerade takfönstren lyser upp husets hjärta och förstärker rymden. En kundanpassad variant av Villa Greta byggdes på Ekerö 2019. Villan har ett helintegrerat solcellstak med batteribackup samt FTX och Bergvärme för bästa komfort.

Entréplan 91m²
Entréplan bjuder på en väl genomtänkt öppen planlösning mot vardagsrummet och köket vilket skapar stora ytor för socialt umgänge med köket som central punkt. Växthuset förlänger säsongen och ger enkel tillgång till färska grönsaker direkt in till köket. 

Övervåning 63m²
De mer privata rummen återfinns på övervåningen. Här finns tre rymliga sovrum, badrum och allrum. Samt en generös walk-in-closet.