Arkitektritat och hållbart

Bygg arkitektritat och klimatsmart

Vi på XNvillan bygger lågenergihus med miljövänliga och sunda klimatskal - utan att ge avkall på design och boendekomfort. Låga driftskostnader, arkitektritat och med naturliga material med hög kvalitet. Låt oss förklara hur du bygger ett lågenergihus och ge några exempel.

Vi bygger med
sunda material

Vi använder nästan uteslutande återvinningsbara naturmaterial
vars framställning förbrukar så lite energi som möjligt. 

Fördelar med vårt miljövänliga sätt att bygga

Cellulosaisolering

Cellulosa är ett miljövänligt och tätt material som isolerar effektivt tack vare de enastående låga inre luftrörelserna (naturlig konvektion) i cellulosan. Det bidrar även till bra isoleringsvärde, värmemotstånd och ljudisolering samt att det brinner inte utan förkolnar och skyddar konstruktionen och dig. 

Cellulosaisolering som är en återvunnen produkt är ett självklart val för oss, då det krävs cirka 8 gånger mer energi att framställa mineralull än cellulosaisolering. Detta bidrar till att våra hus andas, och risken för fukt- och mögelskador är obefintlig då konstruktionen kan torka åt båda håll

Diffusionsöppet

Ett behagligt inomhusklimat uppnås när ett hus ”andas” och fuktigheten ligger relativt jämnt på 50%. Vi har valt bort en diffusionstät konstruktion med plastfolie och mineralullsisolering, och använder istället en diffusionsöppen ångbroms tillsammans med cellulosaisolering. Cellulosa är en naturlig träprodukt som fungerar som en fuktbuffert - ger ifrån sig fukt om den relativa luftfuktigheten är för låg och tar åt sig om den är för hög. Denna process sker helt naturligt eftersom alla naturmaterial eftersträvar jämnvikt.

Miljömärkta hus

Vi strävar alltid mot att våra hus uppfyller de krav och kriterier som de olika certifierings- och miljöbedömningssystemen har, exempelvis Svanen, Basta och Sunda hus. Vi möter även de krav som Miljöbyggnad, som ägs och utvecklas av Sweden Green Building Council, har. Det är en svensk miljöcertifiering som verkar för bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Miljöbyggnad gör noggranna byggnadskontroller där olika mätinstrument säkerställer energianvändning, innemiljö och material för att byggnaden ska vara bra för dig och miljön.

 

Läs mer om vårt koncept på sidan Hållbart Boende

"Vi hade en idé – XNvillan förverkligade den"

"Vi hade en idé – XNvillan förverkligade den"

När Hélène och Johan Strömbäck bestämt sig för att verkställa husbygget de planerat i flera år var det många hustillverkare som hörde av sig. Men få av dem kunde leva upp till deras önskemål och förväntningar. Till slut fanns det bara en kvar

Läs intervjun här

"Ett hus som följer vår livsstil"

"Ett hus som följer vår livsstil"

De handlar ekologisk mat och använder miljömärkta produkter. Därför ville de också bo i ett hus som följer deras röda livstråd. XNvillans passivhus blev därför det självklara valet för Linda Ålevik och Andreas Östlund i Sigtuna.

 

Läs mer

Populära hus

Välkommen in på en titt i några av våra färdiga arkitektritade XNvillor. Kanske finner du inspiration i val av hustyp,
miljösmarta funktioner eller inredning som skulle passa just ditt drömboende?

 

Boka ett möte

Är du intresserad av vad vi kan erbjuda och vill veta mer? Boka ett möte med oss antingen över telefon, videosamtal eller ett personligt möte. Välj det som passar dig!

 

Martin Erixon

Martin Erixon
Försäljning

072-241 36 01
Skicka e-post

 

 

Patrik Nyhlén

Patrik Nyhlén
Försäljning

072-241 36 02
Skicka e-post