25 april 2022

Familjen Dahlskog hittade äntligen den rätta platsen

Högt beläget i det nya bostadsområdet Himlabackarna i Vetlanda ligger den nya tomten där familjen Dahlskog ska förverkliga sin dröm.

Familjen Dahlskog hittade äntligen den rätta platsen

- Här ungefär kommer garageinfarten börja och där vid elskåpet tar tomten slut, berättar Christoffer och stegar upp avståndet fram till tomtgränsen. Familjen kan redan nu se huset framför sig och det märks att de har lagt mycket tankearbete på hur de bäst ska nyttja ytan.

Familjen Dahlskog bor för närvarande i ett mindre enplanshus i ett villakvarter som också var deras första.
- Jag är uppväxt i huset och fick ta över det från mina föräldrar så jag har inte bott på någon annan plats. Men vi har länge letat efter ett nytt hus med mer yta och bättre planlösning, berättar Christoffer. När tomterna släpptes i Himlabacken kände vi att det vore spännande att bygga vårt eget hus precis som vi vill ha det. 

- Vi tog kontakt med XNvillan som vi visste bygger hus på det sättet som vi vill - miljösmart och med låg energiförbrukning. Och med tanke på de stigande energikostnaderna kändes det som en självklarhet att bygga på det sättet, berättar Susanna.

En skiss på ett papper blev starten

Christoffer och Susanna satte sig ner själva och började rita upp en planritning. Resultatet blev en enplansvilla på ca 170 kvm i vinkel med ett tillbyggt garage med loft. Tillsammans med en av XNvillans arkitekter tog de sedan fram en färdig planritning.

- I princip allt det vi hade ritat själva gick att genomföra och arkitekten hjälpte oss med de sista pusselbitarna och några smarta förändringar som gav oss en bättre planlösning. Det var förvånansvärt smidigt att förvandla vår egna skiss till en färdig ritning!