Villa Wilderoth
Villa Wilderoth
Villa Wilderoth

Villa Wilderoth

Kika in i Villa Wilderoth - Ett kundanpassat och modern 2-planshus på grönskande ängar.

För sju år sedan stod Henrik Wilderoth med familj i startgroparna för att påbörja byggprocessen att bygga sitt drömhus. Familjen bodde då i en lägenhet och hade under lång tid funderat, skissat och jämfört olika hustillverkare. Valet föll till slut på XNvillan.

- Vi tyckte att XNvillan hade många bra referenser och ett mycket bra grundpaket, berättar Henrik.

I familjens ägo finns det en del mark, både skog och åkerlappar med vacker utsikt över Vättern. På marken finns också ett hus som familjen kunde flytta in i under husets uppförande, något som var väldigt smidigt när man ville ha inblick i processen.


Vad var viktigt för er när ni planerade ert framtida hus?
- Ett FTX-system var något som vi verkligen ville ha och som vi är mycket glada för så här i efterhand. Det ger en otroligt effektiv uppvärmning tillsammans med de tjocka cellulosaisolerade väggarna. Det är stor skillnad när vi jämför vår uppvärmningskostnad med kompisar som byggt hus med andra hustillverkare.


Hade ni byggt ert hus annorlunda om ni hade byggt om det idag?
- Att bygga ett hus är såklart komplext och det gav oss några lärdomar. Framför allt hade vi valt en annan typ av fasad, något som kräver mindre underhåll. Sedan hade vi tänkt igenom de små bekvämlighetsdetaljerna lite mer, saker som placering av vägguttag och strömbrytare. Det kan kännas lite oviktigt när man skissar på huset men det är ändå saker som används varje dag och som ska kännas naturliga, säger Henrik.


Vilket är ert bästa tips till framtida husbyggare?
- Jag tror en av de viktigaste sakerna att tänka på är hur man jämför olika hustillverkare. Men får inte bara stirra sig blind på husmodeller och dess prislappar. Det gäller att se helheten med allt från tillvalsmöjligheter, flexibilitet och uppvärmningskostnaderna över en längre tid, berättar Henrik.

Husfakta

  • Typ 2-plan
  • Boarea 209 m²
  • Stil Classic
  • Byggarea 138 m²
  • Antal rum 7 rum och kök

Inspireras av det här husets egna utseende och inredning. Val av kök, badrumsinredning, tak, foder. Det är detaljerna som gör ditt XNvillan-hus unikt!

Liknande hus

Vill du se fler hus som påminner om det här? Nedan ser du exempel på liknande hus, alla med sin egen personliga utformning efter kundens önskemål.

Att bygga ett XNvillan

Från idé till inflyttning

Boka ett möte

Prata husdrömmar med oss

Vår inspirationskatalog

Vår inspirationskatalog

Inspireras av våra tidigare projekt! Kanske finner du inspiration i val av hustyp, miljösmarta funktioner eller inredning som skulle passa just ditt drömboende?

Läs mer